Pastís de Xocolata per al Dia de la Mare

Pastís de Xocolata per al Dia de la Mare

Receptes de Cuina per a una celebració molt dolça

El Dia de la Mare s’acosta i, tot i que disposem de milers de propostes i idees regal, la veritat és que cada any és més difícil triar el regal perfecte.

Entre totes les propostes que tenim a la nostra disposició, en Belcan vam optar per un regal més senzill però molt personal, i sobretot, elaborat amb molt afecte: Un Pastís de Xocolata per al Dia de la Mare.

I si haguéssim de demostrar el nostre amor en funció de la xocolata que posem, vam triar un pastís de xocolata de tres pisos. Així que segueix atent als ingredients i l’elaboració d’aquesta recepta per preparar el millor dolç!

Ingredients

  • Per al pa de pessic:

60g de xocolata negra de cobertura, 140 ml llet sencera, 1 cullerada de suc de llimona, 150g de farina de blat, 60 g de cacau en pols, 1 culleradeta d’impulsor químic, un pessic de sal, 150g de mantega a temperatura ambient, 90g de sucre bru, 110g de sucre blanca, 3 ous a temperatura ambient, 1 culleradeta d’extracte pur de vainilla i 125 ml d’aigua bullint.

  • Per a la ganache de farciment i cobertura:

400g de nata líquida, 350g de xocolata negra de cobertura i 50g de mantega.

Elaboració

1. En primer lloc, fonem la xocolata de cobertura i el deixem temperar.

2. D’altra banda, barregem la llet amb el suc de llimona, remenem i ho deixem reposar, almenys, 15 minuts.

3. Mentrestant, preparem els tres motlles en els quals anem a elaborar el pa de pessic. Engreixem els motlles amb una mica de mantega, tallem cercles de paper sulfuritzat de la mida de les seves bases i les cobrim amb ells.

4. En un bol ampli, tamisem la farina, el cacau, l’impulsor químic i la sal i ho reservem. Amb una batedora, batem la mantega juntament amb els dos tipus de sucre fins que la barreja estigui cremosa.

5. A continuació, afegim els ous, d’un en un, no tirant el següent fins que l’anterior estigui perfectament integrat a la crema de mantega. Afegim la vainilla i remenem fins a incorporar.

6. En aquest punt, incorporem la xocolata fos i temperat. A velocitat suau, ho batem amb les varetes fins que estigui totalment incorporat. Llavors afegim la barreja de la farina, alternant-los amb la llet.

7. Per finalitzar, afegim l’aigua bullint i la remenem. Aboquem la barreja en els tres motlles, en quantitats iguals, i els introduïm al forn, a mitja alçada. Coem durant, aproximadament, 20 minuts o fins que veiem que estan cuits. Retirem del forn i deixem temperar sobre una reixeta metàl·lica.

8. Quan hagin perdut una mica de temperatura, introduïm els motlles en una bossa de plàstic i la nuem. Deixem que els melindros acabin de refredar-se per complet al seu interior.

9. Per preparar la ganache de xocolata negra amb la qual omplir i cobrir el pastís, comencem per escalfar la nata en un cassó. Quan arribi al punt d’ebullició, la retirem del foc i afegim la xocolata trossejada. Tapem i esperem cinc minuts fins que la xocolata es fongui amb la calor residual. Transcorregut aquest temps, hi afegim la mantega i remenem amb unes varetes fins a obtenir una barreja homogènia.

10. Introduïm la barreja en una màniga pastissera i deixem refredar abans d’utilitzar.

11. Per muntar el pastís, estenem la ganache de xocolata negra sobre un dels pans de pessic, col·loquem un altre sobre, cobrim de nou amb més ganache, per tota la superfície, i acabem col·locant el tercer pa de pessic a sobre. Amb ajuda d’una espàtula humitejada en aigua, estenem la resta de la ganache per la superfície i els laterals, assegurant-nos de no deixar buits.

Ara només queda servir-lo i gaudir-lo. Què et sembla acompanyar-lo amb un got de llet ben fresquet per berenar o amb una mica de gelat de vainilla per gaudir encara més el seu sabor?

Publicado en: Campanyes / Celebracions Especials, Dia de la Mare, Receptes de Cuina

Deja un comentario (0) ↓

Dejar un comentario