Josep Ramon Cuadras ens imparteix un curs de rebosteria

Josep Ramon Cuadras ens imparteix un curs de rebosteria

L’expert en xocolata i rebosteria fina mostra a Belcan tots els trucs per a modelar la xocolata i preparar una deliciosa mousse

Com a part d’un dels cursos formatius als que els treballadors de Belcan acostumen a anar, fa unes setmanes vam tenir el plaer d’assistir al impartit per el mestre xocolater Josep Ramon CuadrasMillor Mestre Artesà Xocolater Español del 2005 – i assessor tècnica en varies revistes del sector; qui ens va ensenyar alguns trucs pastissers.

Així, l’objectiu principal d’aquest curs era, per un costat aprendre a temperar  correctament la xocolata per a poder modelar-la i donar-li la forma desitjada, elaborar figures i decoracions varies i, per altre costat, la elaboració de mousses de sabors atípics; però no per això menys sorprenents i apetitosos.

Sobretot es van treballar les decoracions i presentacions d’aquestes singulars postres, aconseguint presentar la mousse en forma de pastís o dintre de petits gots on tot el gust queda comprimit per a ser degustat poc a poc.

Els gustos treballats? Aquests queden allunyats dels ja tradicionals: dolça de llet, kiwi, mandarina, nabiu o maduixa van decorar les diferents mousses i els hi van oferir un toc molt chic i actual; a més d’un exquisit gust!

És important dir que què també va haver temps per fer un repàs a la recepta del pastís de formatge, fent una reformulació de la seva recepta i seguint alguns consells per treure el màxim profit a aquesta postra tan exquisida.

Per últim, els tradicionals torrons i braços de gitano  també van ser protagonistes en aquest interesant curs, on els segons van canviar la seva forma per a convertir-se en originals i deliciosos braços de gitano amb forma quadrada.

Gràcies Josep Ramon!

Publicado en: Belcan | Brioixeria Tradicional, Fabricants i Distribuïdors de Brioixeria i Rebosteria Tradicional, Formació Rebosteria i Brioixeria

Deja un comentario (0) ↓