Els tradicionals Panellets

Els tradicionals Panellets

Com neix aquesta tradició catalana? 

A tots ens agrada gaudir d’aquest dolç tan especial que es menja només una vegada l’any, tant a Catalunya com a Aragó. I és que l’1 de novembre és el dia dels Panellets!

Els panellets, tal com es preparen actualment, daten del segle XVIII, quan s’usaven com a menjar beneït per compartir després de les celebracions religioses: panellets de Sant Marcos i panellets de la Santa Creu.

A més, és important dir que, amb tota probabilitat, provenen d’alguna recepta de la rebosteria àrab, donada la seva composició a força d’ametlles. És un aliment ric en calories, igual que les castanyes i els boniatos, i altres postres tradicionalment consumides durant el Dia de Tots els Sants, en els quals gran part de la població guardava vigília.

Actualment els panellets s’han convertit en un producte de consum, encara que no han perdut el seu caràcter puntual. Es poden trobar panellets evolucionats amb ingredients que no portaven al principi, com la xocolata, la taronja, els festucs, etç.

Pel que fa a la seva elaboració, es realitzen amb una massa dolça feta amb sucre, ametlla mòlta, ou i ralladura de llimona, perquè tingui una textura més esponjosa. Per l’exterior es recobreixen amb clara d’ou, que fa d’adherent per col·locar una capa de pinyons. El conjunt es fica al forn i es deixa refredar. Actualment, existeix una àmplia gamma de panellets: de coco, xocolata, cafè, codony,…

Belcan elaborem una àmplia gamma de panellets. Tant aquells més tradicionals com les propostes més noves. Prova’ls tots i descobreix quin és el teu favorit!

Publicado en: Belcan | Brioixeria Tradicional, Campanyes / Celebracions Especials, Fabricants i Distribuïdors de Brioixeria i Rebosteria Tradicional, Panellets

Deja un comentario (0) ↓

Dejar un comentario